წარმოგიდგენთ საუკეთესო ყავის აპარატებს, რომელიც საკუთარ სახლში
დაგიმზადებთ გემრიელ და არომატულ ყავას.

თეორიულად, ნალექიანი ყავის აპარატები ძალიან მარტივი მოწყობილობებია.
მათ მიაწვდით დაფქვილ ყავას, დაამატებთ ცხელ წყალს და დანარჩენზე
გრავიტაცია იზრუნებს. მართალია მარტივად ჟღერს, თუმცა ეს ასე არაა.
უმრავლესობა ნალექიანი ყავის აპარატებისა სწორედ ამ მარტივ დავალებას ვერ
ართმევენ თავს – ზოგი იმის გამო რომ არ აქვთ წყალს საკმარისად ვერ
აცცხელებენ ან ძალიან ნელა ხარშავენ. სხვები კი ზეკომპენსირებით ზედმეტად ხარშავენ დაფქვილ მარცვლებს. ძალიან ცოტა ნალექიანი ყავის აპარატს აქვს ის
მახასიათებლები რაც საშუალებას აძლევს მას საუკეთესოდ მოამზადოს ნალექიანი ყავა.
თუმცა არსებობს ისეთი გამონაკლისებიც და არ აქვს მნიშვნელობა ცივი ყავის
მომზადებას ამჯობინებთ, სრულყოფილი ლატესას თუ ახლად მოხალული
ყავისას, ამ ტიპის ყავის აპარატის ყიდვა ძალიან ძვირიც არ დაგიჯდებათ.
მაგალითად, 600 დოლარად შეიძენთ Ratio Eight-ს. ეს მოდელი ერთდროულად
გამოირჩევა ვიზუალური მახასიათებლებითა და სამუშაო სიმძლავრეებით. Oxo-ს
საოცარი ჩამოსასახმელი აქსესუარის შეძენა კი დამატებით 15 დოლარი
დაგიჯდებათ.
და ამათ გარდა არსებობს კიდევ ბევრი ალტერნატივა, რომელთა შორისაც
თქვენთვის სასურველი არჩევანის გაკეთება არ გაგიჭირდებათ. ერთ-ერთია ჩვენი
რედაქტორის არჩევანის გამარჯვებული, Bonavita Connoisseur საუკეთესო
ავტომატური მადუღარა. ასევე არანაკლებ გამორჩეულია KitchenAid Siphon
Brewer , რომელიც უძველეს ტექნიკას იყენებს რათა მიაღწიოს დრამატულ და
გამორჩეულ შედეგებს. არ აქვს მნიშვნელობა, რამდენია თქვენი ბიუჯეტის
მოცულობა, აუცილებლად მიაგნებთ რაიმე ისეთს ამ ჩამონათვალში, რაც ყავის თქვენს პრეფერენციებსაც დააკმაყოფილებს და ასევე უზრუნველგყოფთ
ყოველდღე საუკეთესო ყავის გემოთა და არომატით. ჩვენ პირობას გაძლევთ, რომ
არასოდეს მოგიწევთ კაფსულის ყავის მირთმევა.

საუკეთესო ყავის აპარატი

Bonavita Connoisseur



მიუხედავად მისი სნობური სახელისა, Connoisseur (მცოდნე, ექსპერტი) Bonavita-
სგან საუკეთესო ავტომატური ნალექიანი ყავის აპარატია, რასაც ყველაზე მცირე
ბიუჯეტითაც გაწვდებით. მისი მოდუღების ტექნიკა სანდოა და ნამდვილად ის
გემოა, რომელსაც თქვენ საყვარელ ყავის კაფეში თუ ბარისტასგან მიიღებდით,
და ის მოსახმარებლად მარტივია. იოლი, ერთ-შეხებიანი ოპერაციით Bonavita-ს
გააჩნია1,500 ვატიან გაცხელების ელემენტი, რომელიც ოპტიმალურ ხარშვის
ტემპერატურას ინარჩუნებს 92 გრადუსი ცელსიუსიდან 95 გრადუსამდე.
ეს სრულყოფილი ყავის აპარატი ასევე მოიცავს 1.3 ლიტრიან წყლის რეზერვუარს,
რომელიც სწრაფად მუშაობს და აქვს ხმის გამომცემი ზარები და გამოსცემს სტვენის ხმას და ასევე მას ფოლადით შემოგარსული თერმული გრაფინიც აქვს.
მარტივად ინარჩუნებთ მის სისუფთავეს მოსახსნელი და რეცხვადი ფილტრის
კალათითა და გრაფინის სახურავით.

საუკეთესო ძლიერი ყავის
მოსამზადებლად

Bonavita Immersion Dripper



თუ დილით მხოლოდ ერთ ჭიქა
ყავას ამზადებთ, მაშინ Bonavita
Immersion Dripper საუკეთესო
არჩევანი იქნება თქვენთვის. ეს
პატარა მოწყობილობა შესანიშნავ ძლიერ ყავას ამზადებს, საუცხოო
არომატით. თქვენ უბრალოდ მასში
ცხელი წყალი და ყავის ფილტრები
უნდა მოათავსოთ. აქ კი გაეცნობით ამ მოწყობილობის
სრულ მიმოხილვას.

ყველაზე სწრაფი ყავის აპარატი


Bunn Velocity Brew BT

ეს ნალექიანი ყავის აპარატი მათთვისაა, ვინც მიჩვეულია ბევრი ყავის
მოდუღებას მოკლე დროში. Bunn Velocity Brew BT ნალექიანი ყავის აპარატი,
რომელსაც უჟანგავი ფოლადის შემოგარსული თერმული გრაფინი აქვს ქვედა
ნაწილად, საშუალებას გაძლევთ ბლომად ყავა მოადუღოთ, თანაც გასაოცარი
სისწრაფით. მხოლოდ 3 წუთსა და 33 წამში ეს აპარატი ახერხებს გემრიელი
ნალექიანი ყავის ყავის მომზადებას, თანაც დიდი ოდენობით. გაეცანით ჩვენს
Bunn Velocity Brew BT მიმოხილვას.

საუკეთესო სანახაობა


KitchenAid Siphon Brewer

რთულია გადააჭარბო KitchenAid Siphon Brewer-ის სანახაობისა და ხარისხის
სინთეზის კომბინაციას. ყავა, რომელსაც ამ აპარატით მოამზადებთ იქნება
გაჯერებული და მდიდარი გემოთი, ღრმა და მაცდუნებლად სურნელოვანი. მისი
მოდუღების ვინტაჟური მეთოდი დაფუძნებულია ორთქლის დაწნევასა და
ვაკუუმ ტექნოლოგიაზე, რაც ასევე საყურებლადაც მაჰიპნოზებელია. არანაირი
ქაღალდის ფილტრი მას არ სჭირდება, რადგანაც მას მოჰყვება მრავალჯერადი
უჟანგავი მეტალის ფილტრი. მეტი ინფორმაციისთვის, გადახედეთ სტატიას
Kitchenaid Siphon Coffee Brewer review.

საუკეთესო მრავალმხრივობისთვის

Ninja ცხელი და ცივი დუღილის სისტემა


სამზარეულოს ეს მოწყობილობა შეგიძლიათ თქვენს გონებაში წარმოიდგინოთ
როგორც შვედური ჯარის დანა ყავის აპარატების სამყაროში. პროგრამირებადი
Ninja-ს ყავის აპარატი (ქაფწარმომქმნელით, თერმული გრაფინითა და
მრავალჯერადი ფილტრით) გთავაზობთ მოქნილობის წარმოუდგენელ ხარისხს.
მას შეუძლია ყველაფრის შექმნა, დაწყებული ცივი ყავის სრულყოფილი
ტექნოლოგიით, ლატეს სტილის სასმელებით, რასაც მისი რძის ქაფწარმომქნელი
უზრუნველყოფს და ის თქვენი არჩევანის შესაბამისად დაარეგულირებს
ტემპერატურასაც. მისი თერმული გრაფინი კი ჩაის თუ ყავას შეუნარჩუნებს
სითბოს ორ საათამდე პერიოდის მანძილზე. ის გარდა აქ ჩამოთვლილისა, ასევე
საშუალებას გაძლევთ დაამზადოთ ცივი ყავა და ცხელი ყავა რამდენიმე ზომაში,
დაწყებული პატარა ფინჯნებით, კათხებით, სამგზავრო კათხებით
დამთავრებული ნახევარი და სრული გრაფინით. წაიკითხეთ ჩვენი სტატია Ninja
Hot and Cold Brewed სისტემის შესახებ.

საუკეთესო არჩევანი ცივი ყავის
მოსამზადებლად

Oxo Cold Brew ყავის აპარატი



ცივად მოდუღებული ყავა გემრიელია, მაგრამ მისი მომზადება ამავდროულად
სირთულეს წარმოადგენს. ოქსოს ცივი ხარშვის არატრივიალური აპარატი კი ამ
თავის ტკივილს გამორიცხავს მოცემულ პროცესში. ის დაფქვილ მარცვლებს
თანაბრად აჯერებს და საშუალებას გაძლევთ ცივად მომზადებული ყავა მისგან
შედარებით მარტივად დაადისპენსიროთ.  გადახედეთ Oxo Cold Brew Coffee
Maker სტატიას დამატებითი ინფორმაციისათვის.

საუკეთესო ფასი

Oxo Good Grips Pour-Over



შესანიშნავი გემო ისეთი პროდუქტისგან, რომელიც მხოლოდ 15 დოლარი ღირს?
შეიძლება შეუძლებლად ჟღერდეს, მაგრამ ზუსტად ესაა რასაც Oxo Good Grips
Pour-Over სთავაზობს მომხმარებელს. ის მხოლოდ ერთ ჭიქა ყავას ამზადებს ერთ
ჯერზე და მას უკვე გაცხელებული წყალი უნდა მიაწოდოთ. ამას გარადა,
მარტივი მადუღარა სხვა მხრივ კომპლექსურ დავალებას ცხელი წყლის ფილტრის
გავლით ჩასხმას გარდაქმნის მარტივ ნაბიჯად რაც თითქმის უსაფრთხო და
სუფთაა. წაიკითხეთ ჩვენს სტატიაში უფრო მეტი Oxo Good Grips Pour-Over
Coffee Maker.

საუკეთესო ვიზუალის მქონე

Ratio Eight



Ratio Eight-ის მწარმოებლები თვლიან რომ ყავის აპარატი იმდენად ლამაზი უნდა
იყოს რამდენადაც ფუნქციონალური. ამ აპარატის საწყისი ფასი 495 დოლარია,
თითოეული აპარატი სპეციალურად შერჩეული პრემიუმ ხარისხის მასალისგანაა
შექმნილი, ისეთის, როგორიცაა კაკლის ხის მერქანი, მაჰოგანი და მინა. (როგორც
წყლის რეზერვუარი, ასევე გრაფინი ხელით დამზადებული მინისგანაა
შექმნილი). მათი მძლავრი ალუმინის ფუძის რამდენიმე ვარიანტია
ხელმისაწვდომი. და დიახ, ისიც არაჩვეულებრივად ამზადებს ყავას. წაიკითხეთ
მიმოხილვა ამ პროდუქტის შესახებ Ratio Eight review.

საუკეთესო
ტრადიციონალისტებისათვის

Techivorm Moccamaster KBT 741



ჰოლანდიური კომპანია Technivorm პრემიუმ ხარისხის ყავის აპარატებს
ათწლეულებია ყიდის. მისი Moccamaster KBT 741 ინარჩუნებს იმ კლასიკურ
დიზაინს, რაც 1968 წლიდან დამახასიათებელია ამ ბრენდისათვის, ამ წელს
Moccamaster პირველად გამოდის ვიტრინებში. რეტრო დიზაინის გარდა
Moccamaster KBT 741 მუდმივად ახლად მოხარშულ სრულყოფილ ყავას
სთავაზობს მომხმარებელს, რაც ნამდვილად აკმაყოფილებს ყავის ექსპერტებს.
მისი უჟანგავი მეტალის თერმული გრაფინი კი თერმოიზოლაციას 6 საათამდე
პერიოდით უზრუნველყოფს. როგორ ვტესტავთ ყავის აპარატებს
ყავის აპარატის პერფორმანსის შეფასება იმაზე მეტად რთულია, ვიდრე ეს
შეიძლება ერთი შეხედვით ჩანდეს. პირველი ნაბიჯია, იცოდე როგორია
ნამდვილად კარგი ყავის გემო. ყავის სპეციალიზებული ასოციაციის თანახმად,
არსებობს ყავის ხარშვის ხარისხის კრიტიკული კრიტერიუმები. ძირითადად ეს
არის ხარშვის დრო და წყლის ტემპერატურა.

ცხელი წყალი კონტაქტში უნდა მოვიდეს დაფქვილ ყავასთან მინიმუმ 4 და
მაქსიმუმ 8 წუთის განმავლობაში. გარდა ამისა, წყლის იდეალური ტემპერატურა
მერყეობს 92 გრადუსი ცელსიუსიდან 96 გრადუს ცელსიუსამდე.

იმისთვის რომ დავამტკიცოთ, როგორ ართმევს თავს ყოველი ყავის აპარატი ამ
გამოწვევას, ჩვენ ვინიშნავთ დუღილის ციკლის ხანგრძლიობას თითოეული
მათგანისათვის. ჩვენ ასევე ვიყენებთ თერმოწყვილის ტემპერატურის სენსორს,
რომელის ინდუსტრიული მასშტაბის მონაცემთა აღმრიცხველთანაა
დაკავშირებული. ეს კი საშუალებას გვაძლევს ჩავიწეროთ ყავის ტემპერატურა,
დუღილის პროცესის განმავლობაში.

ჩვენ ვზომავთ ტემპერატურას მადუღარის კორპუსის შიგნით ყოველი ყავის
აპარატისათვის, რომელთაც ვტესტავთ.



ყავის მოდუღების შემდეგ ჩვენ ოპტიკური რეფრაქტომეტრით ვიღებთ უკვე
დამზადებული ყავის სითხის ნიმუშებს და ვარკვევთ წყლისა და ყავის
პროპორციებს, ეს მონაცემი კი გვეხმარება გამოვთვალოთ საერთო გახსნილი
სითხის პროცენტულობა ხარშვის ყოველი შემთხვევისათვის. აქედან კი ჩვენ ექსტრაქციის პროცენტს ვითვლით. იდეალური დიაპაზონი ძირითადად 18%-დან
20%-მდე მერყეობს.
ჩვენ ასევე ამ გაზომილ მონაცემებს გადავამოწმებთ, კარგი, კონვენციური
დაგემოვნების ტესტითაც.თუ ყავის გემო უფრო მწარეა, ალბათობა დიდია იმისა
რომ ის ზედმეტად ექსტრაქტირებული იყო. მეორე მხრივ კი არასაკმარისად
ექსტრაქტირებული ყავა უფრო მსუბუქი გემოსია – და შეიძლება მომჟავოდაც
გვეჩვენოს ან ნედლი მიწის თხილის გემოც დაკრავდეს. და სიზუსტისთვის, ჩვენ
იდენტურ ტესტს თითოეულ ნიმუშზე სამჯერ ვატარებთ, რასაც საბოლოოდ
საშუალო შედეგამდე მივყავართ.